Procés d’elaboració

Com elaborem el nostre propi oli

El projecte d’elaborar el nostre propi oli va començar l’any 2000, quan vam començar a plantar les primeres oliveres, augmentant-ne la plantació fins el 2010. És doncs, una plantació jove de les varietats d’oliva més conegudes i populars: l’arbequina i la picual. A més conservem les oliveres monumentals de la pròpia finca.

El nostre objectiu és garantir un oli de qualitat, i per això tota la finca té un reg de suport que abasteix tots els arbres. Recordem que som davant d’un clima mediterrani més aviat sec, i d’aquesta manera ens assegurem que el fruit arribi a la tardor en el seu estat òptim.

Prèviament a l’inici de la recol·lecció d’olives, es realitzen uns anàlisis de l’estat de les olives en un laboratori especialitzat. Aportem unes mostres representatives de cada varietat a aquests experts i així ens determinen el temps durant el que podem realitzar la collita. Un cop fet això, només cal esperar que el temps ens ho permeti.

Recol·lectem les varietats arbequina i picual de manera mecànica, amb un paraigua vibrador, però les varietats d’oliveres monumentals, seguint la tradició, les recol·lectem manualment.

Cada dia transportem les olives recol·lectades durant la jornada al molí. Nosaltres utilitzem un sistema mecànic d’extracció en fred. És la tecnologia més avançada que hi ha al mercat referent a aquest àmbit, ja que s’evita escalfar oli i que perdi propietats(polifenols).

Quan l’oli ja ha estat filtrat, ja està llest per envasar-lo i poder-lo degustar.