Cupatge

Cupatge: un oli monumental. L’oli dels nostres avis

Característiques

Elaborem aquest oli OVE amb les olives de les oliveres monumentals i centenàries, que són de cinc varietats diferents: farga, empeltre, morruda, sevillenca i rojal.

A diferència de l’arbequina i la picual, la recol·lecció del cupatge la fem amb mètodes tradicionals: amb borrasses, pintes i molta feina manual.

Cal tenir en compte que la producció d’aquesta varietat és limitada, ja que les nostres oliveres monumentals tenen molts anys, fins i tot n’hi ha algunes de centenàries.

Al paladar resulta un oli especialment afruitat, lleugerament amarg i picant, amb una riquesa aromàtica que ens pot recordar a plàtan verd, verdures, tomàquet i ametlla. Com que conté tantes varietats d’olives, cadascuna aporta les seves notes i el resultat es un oli equilibrat en gust i aromes.

Curiositat

Quan expliquem les característiques del nostre oli cupatge, tothom s’imagina i espera tastar un oli com el que consumien els nostres avis, amb alguns defectes (ja que abans no es tenia la tecnologia que es té ara) i molts cops ranci o amb algun gust estrany. Nosaltres mantenim les mateixes oliveres i el mètode de recol·lecció és molt similar però alhora de molturar les olives i de conservar l’oli obtingut, utilitzem tècniques noves per poder millorar el producte.

El recomanem per a…

És un oli molt versàtil i és perfecte en qualsevol dels nostres plats, tan com per a una amanida fresca amb fruits secs o dolços com per una verdura, pa amb tomàquet, peix o carn.

És molt recomanable degustar-lo en cru, sobre una torrada o pa amb tomàquet.